2012. augusztus 30., csütörtök

Készüljünk az új Zegyetemi/Oskolai évre!

Néhány tipp, hogy készenálljuk az iskolára :) ! Ezek az én tippjeim, nekem ők segítenek felkészülni a sulira. Nem muszáj rájuk figyelni, csak szerettem volna segíteni azoknak akiknek valami "extrára" van szükségük :) !

Some tips to get ready for school again :) ! These are my tips, they help me to prepare to school. They do not need to be heed, I just wanted to help for those, who need some "extra" to start school :) ! 



1. Vegyünk egy új tollat!
1. Buy a new pen! 


2. Takarítsd ki a szobád, "öld meg a káoszt"! Ez kicsit felfrissíti az elméd.
2. Clean your room, "kill the mess"! It gonna refresh your mind. 


3.Vedd meg a füzeteket, ha még nem tetted meg, és ha azokat használod. Én nem, így összeszedtem a papírokat, amikre írok, és összeraktam őket egybe.
3. Buy the booklets, if you didn't do this already, and if you use them. I didn't, so, I looked after the papers, what I use at school, and put them together.


4. Csináljunk "intelligens" terveket. Például "Minden szerdán tornázni fogok", vagy "Minden szombaton kitakarítom a loggiám", stb. Próbáld meg megtartani őket! Hajrá ^^! Ha kell, írd le őket, és tedd egy olyan helyre ahol mindig láthatod :) !
4. Make "intelligent" plans. For example "I gonna work out every Wednesday", or "I gonna clean my loggia every Sunday", etc. Try to keep them! Work hard ^^! If it's necessary, write them down, and put somewhere, where you can always see them :) ! 


5. Cseréld át az ágyneműd - érezd, hogy valami új kezdődött.
5. Change your bed sheets - feel that something new is already started.  


6. Adj a szobádnak egy új illatot - segíteni fog, hogy érezd az új szemeszter már itt van :) ...
6. Give your room a new scent - It's gonna help you to feel, that a new semester is here :) ... 


7. Vegyél pár új ruhát!
7. Buy some new clothes! 


8. Döntsd el hogy spórolni fogsz. Én ezt mindig megfogadom, de soha nem tudom megtartani T_T ... De ez most egy új év, a motiváció ismét megvan :) !
8. Decide to make some savings. I always make this decision, but I can't keep it T_T ... But, now it's a new year, I have the motivation again :) ! 


9. Lásd az iskola jobbik oldalát :) ! Például, ismét minden nap találkozhatsz a barátaiddal ^^!
9. See the bright side of school :) ! For example, you can meet again every day with your friends ^^!



2012. augusztus 28., kedd

Filmajánló - Miss Potter


Vannak olyan részek, amiknek benne kell lenniük egy filmnek, hogy "tökéletesnek" találjam. Kell hogy "inspiráljon", valami "vicces" legyen benne meg "viktoriánus", valami "szeretnivaló", valami ami "megsirat", valami ami "tanít" valamit. És valami, ami arra kényszerít hogy megnézzem újra és újra és újra...
És most, azt hiszem megtaláltam az egyik legtökéletesebb filmet magamnak!

There are some parts, what a film has to include for me to calling it "perfect". There have to be something what is "inspiring", something "funny", something "victorian", something "lovely", something what "makes me cry", something what "teach" something for me. And something what makes me want to see it again and again and again... 
Now, I think I find one of the most perfect films for me! 


Tehát, ki is az a Miss Potter? Egy festő, egy illusztrátor, egy író, egy csodálatos nő... akinek egy csodálatos elméje van ami, tele vicces történetekkel és aranyos karakterekkel. Mese egy olyan nőről, aki nem akart férjet szeretni és "kultúrálisan elfogadott" életet élni - ő csak az álmait szerette volna követni és megvalósítani azokat. Nagggyooon isnpiráló!
Nagyon tetszett ez a film, megmutatja hogy hogy is látja a világot - tele szemtelen és bohókás állatokkal, akiket "barátainak" nevez.
Ez a film megnevetettet, megsiratatott, izgultam miatta, és egy érzést is adott - festeni akarok, írni akarok én is... És eldöntöttem, ha majd vénasszony leszek, lesz nekem is egy "festő" szobám. Ismerek egy idős hölgyet, aki nyugdíjasként kezdett el festeni, így szerette volna kitölteni a szabadidejét. Csodálatos hobbi :) !

So, who is this Miss Potter? A painter, an illustrator, a writer, a wonderful woman... who has a wonderful mind, with full of funny stories and lovely characters. Tale about a woman, who didn't want to get a husband and a "culturallly accaeptable" life - she just wanted to follow her dreams, and make them come true. Sooo inspiring! 
I really love this film, it shows how Miss Potter sees her world - full of cheeky and silly animals, called them as her "friends". 
This film made me laugh and cry, thrilled me, and gave me a feeling - I want to paint, too, I want to write, too... And I decided, when I gonna be an oldie, I gonna have a "painter" room, too. I know an old lady, who started to paint when she became a pensioner, and she wanted to pass her free time. Very lovely hobby :) ! 

A kedvenc részem a szobája volt - tele festékekkel, festményekkel, ecsetekkel, stb... 
Olyan csodálatos, egy valódi művész szobája *,* 
My favourite part was her room - full of paints, painting, brushes, etc... 
Sooo wonderful, a room of a real artist *,* ... 

2012. augusztus 27., hétfő

Praktika - Cuki vámpír szélcsengő :) (Cute vampire wind bell)


 Hogy néz ki egy tökéletes szélcsengő egy goth lánynál? Persze hogy úgy, mint egy cuki vámpír ^^!

How a perfect wind bell looks like for a goth girl? Of course, as a cute vampire ^^! 


Már rég megvolt ez a cuki denevér doboz, vámpír foggal ^^, és valami hasznosat szerettem volna belőle csinálni. Így úgy döntöttem hogy szélcsengő lesz belőle ^^!

I had this cute bat box, it has vampire teeth ^^, and I wanted to turn it into something useful. So, I decided to make a windbell ^^! 


"Bőr-varró" cérnát használtam (egy méteráru boltban vettem, úgy kértem hogy valami "erős" cérnát szeretnék, és ezt kaptam). "Elszakíthatatlan".

I used some "leather-sewing" thread (I bought it in a fabric shop, I asked for a "strong" thread, and the lady there gave me this). It's "Un-tear-able".


Imádom ezt a mosolyt... Olyan cukkííííí *,* ...

I love this smile... It's sooooo cuuuteee *,* ...


Ezzel a "elszakíthatatlan" cérnával tettem fel a "csengőket" (az itteni hobbi boltban vettem, a 4 db volt 300-400 HUF) és a gyöngyöket. Persze hogy piros gyöngyöket használtam, így úgy néz ki mint a vércseppek. Olyan vámpíros, olyan gothos, olyan dárkos :D !

I used that "un-tear-able" to put there some "bell" (I bought them in the local hobby shop, 4 of them was 1-1,5 euros), and some beads. Of course, I used red beads, they looks like as blood drops. Sooo vampiric, sooo goth, sooo dark :D ! 


Csináltam egy képet a loggián is... Awwww... Olyan cukkíííí *,* ...

I made a picture in my loggia. Awww... Sooo cuuuteee *,* ... 


Szerelmes vagyok belé *,* ...

I fall in love with it *,* ... 

2012. augusztus 26., vasárnap

Szépüljünk nyáron - Lezárás

Igaz, csak 6 hetet jegyzeteltem le ide szorgosan, úgy döntöttem hogy egy héttel az iskola előtt lezárom ezt a Csokrot. Nem, ez nem azt jelenti, hogy le fogok állni, csak azt, hogy nem fogom ezentúl lejegyzetelni (vagy csak ritkán). A múlt héten elmaradt a "beszámoló", ennek egyetlen oka van - egyszerűen nem jutott eszembe semmi új, semmi extra, amit csinálhatnék, így folytattam a "megszokottat".

És mi más lenne méltóbb egy lezáráshoz, mint egy kis "eredménybemutatás" ? :)

Párszor már panaszkodtam rá, hogy a súlyom semmit nem változott, ellenben a "centijeim" igen ^^! 2xer mértem magam, íme a pluszok, mínuszok a két mérésből (a mérések között 2-2 hét telt el):

1. mérés.
Mell: -1
Has: - (ez nem volt a zéró mérésnél ^^", utána jutott eszembe)
Csípő: 0
Comb: -2
Derék: +1

2. mérés.
Mell: +1
Has: -3
Csípő: 0
Comb: -1
Derék: +2

Összesen:
Mell: 0
Has: -3
Csípő: 0
Comb: -3
Derék: +3

Ebből látszik, hogy a derekamon kívül, mindenből lefelé mentek a dolgok, így a következőkben minden bizonnyal a derekamra is rágyúrok kicsit :) ... Ha a súlyom száma nem is (remélem azért, mert izmaim nőttek :D ), de ezek a "mínuszok" igen csak motiválnak ^^, így mondhatni "új erőre" kaptam ismét :) ...

Arra kérlek titeket, hogy szorítsatok még nekem ^^!

Még nincs ilyen hasam... MÉG! :D

Új szerelem (My new love) - Printerest

Csak nemrég fedeztem fel egy gyönyörű oldalt, a Printerestet. Íme néhány gyönyörű, inspiráló kép, linkekkel :) !

I just find out a very wonderful site, called Printerest. Here's some wonderful, inspiring picture, with links :)! 












Printerest DIY

Jó rég írtam már ^^" ...

Elnézést kérek mindenkitől a "csendért". Nincs rá semmilyen kifogásom, s nem is akarok annál többet mondani, mint "regenerálódás". Elég gyakran írok a blogba, van hogy naponta több posztot is, egyszerűen kimerültem most. Szünetet kell(ett?) tartanom, hogy új erőre kapjak :) ...

2012. augusztus 17., péntek

Praktika - Újjaszületettek / Reborned ones


Ezeket a karkötőket még a 31 Ékszer kihívásban készítettem és most új "életet" kaptak egy kicsi és aranyos résszel - egy "fityegő-tartó" mentette meg az életüket ^^!

I made this bracelets in the 31Ékszer-project, and now I gave them a new "life" with a little and cute part - a "charm-holder" saved their life ^^! 

Szívvel / With a heart


Zárral és kulccsal / With lock and key


Kalitkával és kulccsal / With cage and key


Most ezeket a "fityegő-tartókat" vettem, de még szeretnék többet ^^! Soha nem használtam ilyet még ezelőtt, egyébként a helyi "hobbi-boltban" akadtam rájuk, jó áron is voltak, így ki kellett próbálnom :) ...

I've got some more "charm-holders", and I want to buy some more ^^! I never used them before, but I find it in our local "hobby-shop", it was in a good price, so I had to buy and try them :) ... 


Blogajánló - Glitter 'N Glue

Egész véletlen akadtam rá egy nagyon klassz, többségében fashion-DIY blogra, gondoltam írok róla pár szót :) ...

I just found a wonderful (mostly) fashion-DIY blog, and I wanted to mention it :) ... 


A blog "főnöke", Kristen, az USA-ban él, és nagyon sok hasznos és látványos tippeket oszt meg velük arról, hogy hogyan újíthatunk fel vagy készíthetünk "divatos" ékszerekes és ruhákat. Persze más témákról is ír, de az én kedvenceim a Csináld-Magad posztok :) ...

The blog's 'boss', Kristen, lives in the USA, and she gives us some very useful and spectecular tips about how to renew or create some "fashionable" clothes or jewelery. Of course, she wrote about some other topics, too, but my favourite is the DIY-projects :) ... 


Nekem néha egy kicsit túl "divat-mániások" a készítményei, de azt hiszem hogy rengeteg inspirációt meríthetünk innen, és még sok jó, hasznos tanácsot is kapunk :) !

Sometimes I feel her posts too "fashionista" for my taste, but I think she can gave us a lot of inspiration and also some very good and helpful advise :) ! 

Link:
Glitter 'N Glue Blog 
Glitter 'N Glue Facebook 
Glitter 'N Glue - DIY ^^


Szekrény kihívás 16. nap - Te és még valaki, akivel egymáshoz illő ruhákat húztok fel (The Wardrobe Challenge - Day 16 - You and someone wearing matching clothes)

Senkit nem ismerek akinek hasonló stílusa lenne mint nekem - a környezetemben én vagyok az egyetlen "goth lányzó" (csak pár "goth-féle" lányt ismerek, néhányan önzőek, mások nagyképűek közülük... Aranyos gothokat is ismerek, de ők messze laknak tőlem ^^). Így hát a legtöbb barátom nem-goth, és ez így is van teljesen rendjén, mert szeretem őket és nagyszerű emberek, akik elfogadnak engem és a stílusom is. :) (Persze néha furának és őrültnek tartanak, de ők a barátaim, ezen dolgok felül is szeretnek :D ! )

I don't know anyone who has a "matching" style to me - In my living area I'm to only "goth girl" (I know only a few "gothish" girls, some of them are too selfish, others boastful... I know some nice goth girls, too, but they life far from me ^^). So, most of my friends are non-goths, and It's absolutely fine for me, because I love them, and they are so nice people, and they accept me and my style, also. :) (Ok, sometimes they find me "strange" or mad, but they are my friends, they still love me instead of these things :D ! )


De szeretnék néhányat az álmaimból megmutatni - "hölgyek", akiknek szeretném a stílusát :) ...
But I want to show you some of my "dreams" - "ladies", who's style I wish to have :) ... 

Dita von Teese 
Minden lány olyan szép testet, bőrt és stílust szeretne, amilyen neki van :))) ...
Every girls want to have as nice body, skin and style as she has :))) ... 



Elf
Bárcsak elf lehetnék *,*...
I wish to be an elf *,* ... 



Gothic
Nem, nem az a gótikus, a másik gótikus a középkorból :) ...
No, not that gothic, the other gothic from the middle ages :) ... 



Mana
A legnagyobb és legszebb goth lolita *,* ...
The biggest and most wonderful goth lolita *,* ... 



Jasmine You 
Egy másik csodálatos japán művész - nyugodj békében, csodálatos Jasmine!
Another wonderful japanese artist - rest in peace, wonderful Jasmine! 



Masha (Arkona)
Egy csinos pagan-folk-metal énekesnő, aki hörögni is tud :O ! Szeretem a stílusát, annyira törzsi, annyira büszke :) ...
A nice russian pagan-folk-metal singer, who can death growl :O ! I like her style, so tribal, so proud :) ... 



Tehát, ők azok a hölgyek, akinek annyira imádom a stílusát :) ...
So, these are the ladies, who's style I love so much :) ... 

2012. augusztus 15., szerda

Szekrény kihívás 15. nap - A legújabb szerzeményed (The Wardrobe Challenge - Day 15 - Newest ones)

Táska és csizma
Bag and boots

Mindig megmutatom nektek, hogy mit vettem, így nincs új amit mutathatnék.
Íme a poszt róla: Link

I always show you what I bought, so, I can't show a newer. 
Here's a post about it: Link

2012. augusztus 14., kedd

Mai szerzemények ^^

A mai napot egy kiadós vásárlásnak "áldoztam" :D ... Őket szereztem be ...

Today was a shopping day for me :D ... I got them.... 


Könyvek, mert könyvből sosem elég. Kecskecsodán láttam, hogy most nagy leárazás van az Alexandrában, így barátosasszonyommal felkerekedve elmentünk pár könyvet venni :) ...

Books, because I can't get enough book ^^. I saw in Kecskecsoda that there's a big sale in Alexandra bookstore, so I asked my friend, and we went to buy some book :) ... 

Roy Porter - A téboly (Roy Porter - Madness)
Eredeti ár / Original price: 1980 HUF (~ 7 euro)
Akciós ár / Sale price: 395 HUF (~ 1.4 euro)
Ez a könyv beszél boszorkányokról, pszichológiáról, és egyebekről - mindenről, ahogy a "tébolyt" azonosították az idők során.
This book talks about witches, psychology, and stuffs - everything how "madness" was identify throw the ages. 

Georgij Vlagyimov - Hűséges Ruszlán (Georgij Vlagymov - Faithful Ruslan)
Eredeti ár / Original price: 2300 HUF (~ 8 euro)
Akciós ár / Sale price: 230 HUF (~0.8 euro)
Ebben a könyvben egy őrkutya szemén át láthatjuk a Gulág, a diktatúra, a rabság és egyéb hasonló dolgok okozta történéseket.
In this book we can follow a strory throw a guardian dog's eye about GULAG, dictatorship, captivity, and other things. 

Orosz erato - Szendvics vörös kaviárral (Russian erato - Sandwich with red caviar)
Eredeti ár / Original Price: 2990 HUF (~ 10.7 euro)
Akciós ár / Sale price: 600 HUF (~ 2.1 euro)
Egy könyv erotikus novellákkal és versekkel, orosz szerzőktől. A legjobban várt új könyvem. Alig várom hogy olvassam O:))) !!!
A book with erotic short stories and poems by russian authors. My most expected new book. I can't wait to read it O:)) !!! 

Jeannine Davis, Kimball Ph. D. - Harcos nők (Jeannine Davis, Kimball Ph. D. - Warrior women)
Eredeti ár / Original Price: 2499 HUF (~ 9 euro)
Akciós ár / Sale price: 500 HUF (~ 1.8 euro)
Egy másik nagyon várt könyv csatákban járt nőktől. A tesóm azt modnta hogy egy "hatalmas feminsita" vagyok emiatt a könyv miatt :D ...
Another expected book about ladies in fights. My bro called me "mega-feminist" because of this book :D ...


Készülődés az iskola-időre! Egy köteg pappír jegyzetelni :) ... (PrintKer, ~ 400 HUF)

Preapre for school-time! A block of paper for writing in lessons :) ... (PrintKer, ~ 1.4 euro)


Fülbevaló alap, mert abból sose elég :D ! (Printker, 79 HUF/cs - 2 pár van egy csomagban)

Earring basics, because they are never enough :D ! (Pringker, 0.2 euro/p - 2 pairs in one pack)


Nagyon kellettek ezek a csatok, ugyanis fel akarok "újítani" pár általam igen csak kedvelt hajviseletet :D (H&M, 499 HUF)

I really needed for theese clips, I want to "renew" some of my favourite hairstyles :D ... (H&M, 1.95 euro)


Nem tudok ellenállni valaminek, ami fülbevaló és még láncok is lógnak rajta. Teháááát... Meg kellett vennem ezt az édes kis fülbevalót *,* (H&M, 990 HUF)

I can't resist something what is an earring and there's some chains on it, too. Soooo... I had to buy theese lovely earrings *,* (H&M, 3.95 euro)


Most ugye elég nagy leárazások vannak, de engem csak a könyvek érdekeltek... A barátosasszonyom szeretett volna benézni H&M-be, és ezek az édes kis dolgok arra kértek ott hogy vegyem meg őket *,*... Ti vettetek valamit a nyári akcióban?

There are a lot of big sales, but I only looked after the books... My friend wanted to go to H&M, and theese lovely stuffs asked me to buy them *,*... Did you bought anything in this summer sales?

Szekrény kihívás 14. nap - Aranyos zoknik (The Wardrobe Challenge - Day 14 - Cute socks)

Naaagggyyoooon szeretem az édes zoknikat ^^! Itt van pár a "gyűjteményemből" :D 

I reaaaaalllyyyy love cute socks ^^! Here's some of my "collection" :D

Pöttyök és masnik ^^ ... / Dots and bows ^^... 


Masnik és pöttyök :D / Bows and dots :D ... 


Just dots :)))) / Csak pöttyök :)))) 


Csíkok és koponyák ^^ / Stripes and skulls ^^ 


Koponyák és szívek ^^ / Skulls and hearts ^^ 


Ők a kis kedvenceim ^^...

Theese are my favourite ones ^^ ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...