GY.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések 

K: Hogyan lehet tőled rendelni? 
V: Mi sem egyszerűbb, vagy írsz nekem egy e-mailt a petra.karasz@gmail.com-ra vagy pedig írsz egy oldalüzenetet a My P-Project facebook oldalának [Link]!  :-)

K: Személyes átvételre van lehetőség? 
V: Igen van! Főleg Pesten a Kálvin tér környékén, illetve Tatabánya - Tata környékén, természetesen erről egyeztetnünk kell előtte!

K: Van webshopod? 
V: Jelenleg még nincs, de már folyamatban van!  ;-)

K: Hol találom az árakat?
V: Bár egy-két régi posztnál a blogon is találhatóak árak, de igazán a My P-Project facebook oldalán [Link] találtok meg minden szükséges adatot, illetve az árát is egy-egy kiválasztott ékszernek :) ! K: Kinéztem egy ékszert, de nem jó a méret. Mit lehet ilyenkor tenni?
V: Mi sem egyszerűbb, írsz nekem egy oldal-üzenetet a My P-Project facebook oldalán [Link], vagy egy e-mailt a petra.karasz@gmail.com-ra, ahol megírod hogy melyik ékszert nézted ki (elküldöd a blogposzt vagy a képe linkjét), és hogy mekkora a te csuklóméreted, vagy mekkora láncon szeretnéd látni. A legtöbb ékszer könnyen átalakítható, kisebbé-nagyobbá tehető, nagyon ritka az, amelyiknél nincs meg ez a lehetőség. 

K: Hogy megy nálad egy átlagos rendelés? 
V: Először is írsz nekem, hogy melyik ékszert, ékszereket nézted ki, vagy milyet szeretnél rendelni. Ha a rendelt ékszer elkészült, illetve a kész ékszerek esetén összekészítettem őket, méretre igazítottam, ha szükséges, utána összeszámolom neked az árat + pk, ha nem személyesen szeretnéd átvenni. Postázni CSAK ajánlottam szoktam, elsőbbségivel pedig csak azért, mert 25 forint a kettő között a különbség, és elsőbbségivel 1-2 napon belül már nálad van az ékszer! Ajánlott miatt pedig biztos, hogy megkapod - ennek ára 500 forint. Ha megegyeztünk a részletekben, akkor találkozunk a személyes találkozón, ha postázást kérsz, akkor pedig előre utalod nekem az összeget a számlaszámomra, miután megadtad adataid (neved, címed, adószámod). Ha megérkezett az utalásodról az SMS, akkor én a következő munkanapon (különleges, ritka esetekben lehet hogy még aznap, esetleg 2 nap múlva, ha épp sajnos valami közbejött) fel is adom neked postán a csomagod, amit csak várnod kell :) ! 
Egy blogbejegyzésemben pedig arról olvashatsz, hogy hogyan is postázok [Link]. 

K: Régebbi bejegyzések között találtam egy ékszert, de nem találom a Facebook oldalon. 
V: Ennek oka valószínűleg az, hogy az az ékszer már elkelt. Ilyenkor érdemes nekem írni egy e-mailt, elküldeni a blogposzt vagy a kép linkjét, illetve a problémád. Érdemes ilyenkor rögtön leírni az adataidat (pl. hogy mekkora a csuklód mérete, ha karkötőt szeretnél, stb.), így néhány e-mailt, és így időt is spórolsz mindkettőnknek :) ! A legtöbb régi ékszeremet újra meg tudom csinálni, viszonylag ritka az olyan, amelyiknek valamilyen nagyon különleges alkatrésze van, vagy olyan része, ami mára sajnos már "beszerezhetetlenné" vált. K: Vállalsz egyedi rendeléseket is? 
V: Igen. Ilyenkor is írhatsz vagy egy facebook oldalüzenetet a My P-Project facebook oldalán [Link], vagy egy e-mailt a petra.karasz@gmail.com-ra. Nyugodtan írd le az elképzelésed, vagy küldd el anak az ékszernek a képét, amit kinéztél :) ! Ha esetleg olyan technikával készült, amit én egyáltalán nem ismerek, vagy valami más oknál fogva nem tudok elvállalni, akkor sem kell megijedni, ugyanis van pár másik alkotó-ismerősöm, akik közül valaki lehetőleg meg tudja majd valósítani :) ! 

K: Fellelhető vagy kézműves vásárokon? 
V: Sajnos ez a jelenlegi időbeosztásomba nem szorítható bele, de későbbiekben lehet róla szó előzetes terveim szerint!

K: Honnan szerzed be az alapanyogat? 
V: Igazság szerint sokáig két helyről szereztem be az alapanyagokat, mostmár ez kibővült 3-ra - CsináljÉkszert [Link], eBay [Link] és Banggood [Link]. Nagyon ritkán különböző kreatív boltokból, de egyébként mindig nyitott szemmel járok. Bővebben egyébként már kifejtettem erről a véleményem a Mennyit ér 1300 forint című bejegyzésemben [Link], de aki rövidebb összefoglalót szeretne elolvasni, azoknak írom le ezt :) (igaz, ott a Bangood még nem szerepelt) ... 
A CsináljÉkszert egy magyar bolt, nagyon jó árakkal, bő árukészlettel, igazság szerint azért szeretem, mert rendelés után pár nappal már ideér a csomag. 
Az eBay bár kicsit "lutri", és bizony oda kell figyelni az értékelésekre, és bizony olyan is van, hogy a csomag nem érkezik meg (ahogy a Bangoodnál is sajnos fenn áll a csomag-elvesztés veszélye), azonban egy hatalmas piac, rengeteg mindennel. De bizony kb. 30-40 napot is várnunk kell, mire megérkezik a csomagunk... 
A Bangood-nál a legpozitívabb, hogy egész jó árai vannak, bár a kínálat eltörpül az eBay-es kínálat mellett. Ellenben nincsenek aukciók, de vásárlásainkkal pontokat szerzünk, amiket későbbi vásárláskor árengedménnyé válthatunk át. Nem nagy összegekre kell gondolni, de párszáz forintos tételeknél már megéri. 

K: Hogy van ennyi türelmed? 
V: Az alkotás szerintem nem egy türelem játék, nem szabad rá így gondolni. Én általában kikapcsolódás miatt alkotok, jó érzés ékszert készíteni. Valaki kertészkedik, valaki rajzol, valaki fest, valaki főz - én ékszereket készítek, mert jól esik :) ... Nem csak magam miatt, hanem mert jó látni más emberek boldogságát, amikor sikerül valóra váltanom egy vágyálmot :) 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...