2010. szeptember 12., vasárnap

Praktika - Galambriasztó-szélcsengő házilag


Gyűlölöm a galambokat. De tényleg. Nem csak úgy mondom. És félek is tőlük. Amikor a velencei karneválon jártam, néha a sírás határán jártam (na jó, nem :P ), de tényleg utálom őket. Krakkóban is baromi sok van. És mindet utálom. Ott röpdösnek a fejednél, és lesz..nak. A galambok csak akkor elvisilehetők, ha kellő távolságban vannak tőlem. Kellő távolság = a világ másik felén.
Ráadásul mostanában ideszokni látszanak az én icipici kis lodzsámra. Na nem, azt már nem hagyom!!! Felveszem a harcot.
Egyik barátnőm mesélte, hogy Ő is panellakó, és hogy nekik is gondjaik vannak a galambokkal, és a megoldás a problémájukra nem más hozta meg, mint az ALUFÓLIA!!! Azt mondta, hogy az anyukája hallotta, hogy az alufóliáról a nap a galamb szemébe süt, és az megriasztja az állatot. Szerintem ez butaság :D ... Inkább ahogy fújja a szél, és ott villódzik meg minden, az f.satja össze a galambot.
Fúúú, rég írtam már ennyire 'kútúrát' cikket :D ... De ebből legalább éreszhető a gyűlőleletem.

És mivel nem vagyok egy egyszerű ember, nem emlékszem meg egy béna kis celofándarabbal az ablakomban, nekiálltam alkotni :D ...

Amire pedig szükségünk lesz:
- celofánra
- ragasztóra
- kartonpapírra
- ollóra

- vastagabb és vékonyabb cérnára, szalagra

- esetleg sablonra, ha nem bízunk a kézügyességünkben
- mindenféle ezüst színű, régi gyöngyre

Első lépésben vágjuk ki kartonból a kívánt alakot (2xer). Ha ez megvan, akkor tegyük össze, nézzük meg, hogy melyik a külső felük, és ezeket illesszük egy celofánra.
Ha ez megvolt, a széleit szépen hajtogassuk be.



Közben egy cérnára fűzzünk gyöngyöket - ezek lesznek a "szélcsengőink" (és reméljük hogyha fúj a szél, legalább mozog, és attól hátha még inkább félnek a galambok :D ...

Ezeket a kis gyöngyöket néhány lap segítségével erősítsük hozzá a kis sablonunkhoz, illetve a tetejére illesszünk egy szalagot, ami majd tartja a díszünket. Ha ezzel megvoltunk, akkor a másik felét is ragasszuk fel, amit szintén bevontunk celofánnal, akárcsak az elejét.

Állítólag bejön, én csak reménykedem.

Jó alkotást mindenkinek!

11 megjegyzés:

  1. Bevált? Mostanában nálunk is ideszoktak a galambok az erkélyre, és épp gondolkodtam rajta, hogy kéne valami, ami elijeszti őket.

    VálaszTörlés
  2. Hát, mielőtt nem tettem ki, addig a teraszomon lévő kis tetőcskét (ami meggátolja, hogy beverjen nagyon az eső) nagyon szerették a galambok, főleg nyáron 5-6 óra felé, amikor nyitott erkélyajtó mellett próbáltam aludni :) , de azóta max. a szembe lévő fára merészkednek :) ... Hogy emiatt, vagy a sok hajnali káromkodás miatt, azt nem tudom :)

    VálaszTörlés
  3. :D Ez jó hír, mert nem hiszem, hogy a káromkodás tartósan elijesztené őket.

    Ezt a részt nem értem a leírásodban:
    "Első lépésben vágjuk ki kartonból a kívánt alakot. Ha ez megvan, akkor tegyük össze, nézzük meg, hogy melyik a külső felük, és ezeket illesszük egy celofánra.
    Ha ez megvolt, a széleit szépen hajtogassuk be."

    Ez azt jelenti, hogy a kartonból két ugyanolyat is kivágok és azokat illesztem össze? Vagy egy színes papírt ragasztok rá? Mit kell ráhajtogatni? Bocsi hogy így értetlenkedek... :S

    VálaszTörlés
  4. Igen, két darabot kell kivágni, egyet is lehet, ez tőled függ :). Én azért akartam kettőt, hogy a belső felükre hajtsam az alufóliát, majd összeragasztottam őket, így az alufólia vége szépen elrejthető, és nem kell ügyeskedni, hogy a "szebbik" fele legyen elő :) .

    VálaszTörlés
  5. Ahaaaa! És akkor alufóliát is és celofánt is tettél rájuk hogy nagyon csillogjon?

    VálaszTörlés
  6. Ez szerintem tőled függ :) , én csak teljesen egyszerű, sima, Coop-os alufóliát használtam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Blither kisasszony, nem vagy túlságosan szószátyár, és ha már közzétettél, hogy segíts másoknak, akkor vállalnod kéne, hogy 1. érthetően fogalmazol... 2. De a legfontosabb: bejött, vagy nem?

      Törlés
    2. Hello! Nekem sokáig úgy tűnt, hogy beválik, de aztán egy időben megint visszaszoktak kicsit a galambok az erkélyre. De úgy vettem észre, az is számít, hogy középen van-e ez a csillogó dísz, vagy sem, mert sokszor a szél elmozdítja és akkor a fal mellett van. Ilyenkor ha elzavarom a galambokat, és középre visszahúzom, akkor egy darabig megint nem jönnek. De egyébként, ha a szomszédod történetesen eteti őket, akkor szerintem nincs olyan módszer, amivel el tudnád riasztani őket.

      Törlés
    3. Ugyanezeket tudom elmondani, mint Vegazus - segít, ha jó helyre van kitéve, néha nekem is vissza kell húznom középre (egy szárítókötélen lóg nálam, amit sose használtam), de szerintem érezhető a különbség.

      Törlés
    4. Nekem is a szárítókötélen lóg! :)

      Törlés
  7. Egyébként egy próbát mindenképp megér, hiszen ez így mindenképp olcsóbb, mint a boltokban kapható kütyük, ráadásul azok sem 100%-ékosak. Így szerintem próbáld meg, veszíteni nem veszthetsz vele semmit, ráadásul még egy kicsit fel is dobja az erkélyt/teraszt :)

    VálaszTörlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...