2015. április 13., hétfő

Illóolajok vásárlása

Nem is olyan rég ráakadtam egy nagyon jó kis online boltra [Link], ami bolti ár alatt árul sokmindent, engem őszintén megmondom, az illóolajok érdekeltek :) , ezek többségét 360 HUF körül megvehetjük, ami szerintem nagyon jó ár, főleg hogy sok helyen 400-500 forintot kérnek egy olajért, ráadásul ezek 100%-os tisztaságú természetes illóolajok, ami nekem nagyon fontos volt. Nagyon nem mertem bevásárolni, mert be kell valljam, hogy féltem, hogy mégis milyenek lesznek a termékek, szóval, kezdésnek 3 fajtát vásároltam :) ...

Összes illóolaj: [Link]
Különleges keverékek: [Link

1. Eukaliptusz [Link] - 10 ml, 369 HUF 
Ő volt a legfontosabb számomra, ugyanis, ciki-nem-ciki, több mint fél évnyi ingázás után bolhás lettem a vonattól, de annyira, hogy alig bírtam/bírom kiirtani őket. Egyik oldalon azt olvastam, hogy eukaliptusszal a legkönnyebb megszabadulni tőlük, szóval, kimondottan ezt az olajat kerestem.

Ezen kívül írnak még mást is az oldalon hozzá:

"Alkalmazás: Antibakteriális, nyákoldó, antivirális, gombaellenes hatása miatt széles körben alkalmazható légúti problémák esetén. Antireumatikus, vizelethajtó, gyulladáscsökkentő hatása miatt főként légzőszervi-, húgyúti- és bőrfertőzéseknél alkalmazhatjuk hatásosan. Légzéskönnyítő, ezért légúti panaszok esetén is ajánljuk. Hűsítő hatása miatt sportsérüléseknél, mozgásszervi betegségeknél is széles körben használatos készítmények alkotórészeként. Nyugtatja az izmokat és izületeket.
Mentális hatások: Javítja a koncentrálóképességet, csökkenti a fáradtságot, hangulatjavító."

Be kell valljam, hogy fogalmam sem volt, hogy mégis milyen illata lehet az eukaliptusznak, valami mentásra gondoltam, és bizony ez így is van a valóságban, leginkább a mentához, kámforhoz tudnám hasonlítani, nagyon kellemes illat annak, aki ezeket szereti. Amit először megszagláztam, rögtön éreztem, hogy bizony tisztítja a légutakat, nagyon hatásos!


2. Levendula [Link] - 10 ml, 369 HUF 
Levendulát már régóta kerestem, de boltban egyáltalán nem, eBay-en pedig több mint dupla ennyiért találtam csak, így nagyon megörültem, hogy ebben a webshopban is árulnak. A helyzet ugyanis az, hogy egész sok élelmiszermolyunk van, és hiába írtjuk őket folyamatosan, egyszerűen mindig vannak ... És hát mit ajánlanak molyok ellen? Hát persze hogy levendulát :) !

Szintén van még jó néhány plusz dolog, amiért érdemes ezt beszerezni:

"Alkalmazás: Baktériumölő és enyhén gombaölő is emiatt sebgyógyulás elősegítésére használják. Erős görcsoldó, nyugtató, gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló. Nyugtató, fájdalom- és lázcsillapító, izzasztó, görcsoldó, fertőtlenítő hatású. Alkalmazásának egyik kiemelt fontosságú területe az alvászavarok, szorongás és az idegesség kezelése.

Mentális hatások: Frissítő, megújító, hangulatjavító, élénkítő hatása van."

Hihetetlen, hogy milyen kellemes illata van illóolaj formában is a levendulának (én nagyon szeretem ezt a kissé fanyarkás illatát!). Nagynénémtől pár évvel ezelőtt, Karácsonyra kaptam "illatfogó" fa golyókat, amikre állítólag csak pár csepp illóolaj kell, és nagyon sokáig megtartja az illatot. Mivel sajnos eddig nem volt lehetőségem kipróbálni, így most bevetjük őket :) ! A kamra és a konyha kap pár levendulás golyócskát :) ...


3. Fahéj [Link] - 10 ml, 369 HUF 
Ő a "kakukktojás", akire igazából nem volt szükségem, csak és kizárólag amiatt vettem meg, mert a fahéj illatát is imádom, illetve hát igen csak sok jó tulajdonsága van neki is.

"Alkalmazás: Antiszeptikus, antibakteriális, antivirális, gombaellenes hatása miatt légúti panaszok, szájüregi gyulladások esetén alkalmazható. Erősíti az immunrendszert, görcsoldó, emésztést segítő hatása van. Légtérfrissítésre és szájvíz készítésére is használható.

 Mentális hatások: Erősítő, lelket megújító hatása van. Afrodiziákum, erősíti a libidót és javítja a szexuális teljesítményt."


Összesítve a véleményem: 

Pozitívumok: 

Először is, hihetetlenül pozitív, hogy egy magyar boltról van szó, és hogy ennyire jó áron juthatunk hozzá az olajokhoz!

Másodszor, az se mellékes, hogy nem volt postaköltség, ami ma ritkaságszámba megy! Sajnos azt nem tudom, hogy ez csak egy jelenleg is tartó akció-e, vagy ők így dolgoznak, erről nem találtam egyértelmű információt, de remélem, hogy utóbbi :) ...

Az olajok nagyon jó minőségűek, szerintem nem lehet rájuk panasz!

Negatívumok: 

Ami nekem fura, az az hogy a bolt szinte semmit nem kommunikált velem, jött egy automatikus üzi, hogy ezt és ezt vettem, és ennyi. Nem kaptam értesítést, hogy feladták-e már, vagy mi van, ráadásul az üzenetben nem is volt benne, hogy hova utaljam előre a pénzt, erről az oldalukon találunk tájékoztatást [Link].

Amit picit hiányolok, az csupán az, hogy az üvegcséken nincs rajta (legalább pár szóban), hogy mire is javallott az adott termék, csupán egy általános tájékoztató van. Értem én, hogy kicsi a hely, stb, stb, de nekem ez akkor is hiányzik róla.

Visszatérek-e? 

Igen, mindenképp! Rengeteg sok olyan olaj van, amit szeretnék beszerezni, van amit az illata miatt, mást a hatása miatt. Legszívesebben az összesből vásárolnék, még a különleges keverékekből is, mert azok is nagyon kedvező áron vannak, ráadásul az se hátrány, ha nem kell több száz forintot csak a postaköltségre költenem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...