2015. június 16., kedd

Praktika - Démon / Állatszemek festése otthon (+Tutorial!) PART 1

Nem is igazán tutorial lett ez, sokkal inkább egy amolyan "mire figyeljünk oda", illetve a rossz tapasztalatok összegzése lett ez a bejegyzés :) ...

A múltkor a CsináljÉkszert Facebook oldala [Link] megosztott egy marha érdekes kis posztot, ami igen csak felcsigázott :) ... Ez nem volt más mint egy marha érdekes kis ötlet üvegfestéssel kapcsolatban! A poszt egy angol oldalra irányított [Link] , ahol egy klassz kis videó be is mutatja a procedúrát...


Na, hát mégis, ne akarna ilyen klassz kis démoni / állatos szemet magán viselni :) ? Gondoltam kicsit megspékelem az ötletet egy kis "Blájtsággal", és megmutatom, hogy nálam hogyan készült el egy ilyen édes kis hátborzongató szemecske :))) ...

Persze ha nincs kedvünk festegetni, akkor eBay-en is találhatóak ilyesmi szemek (de azért azok közel se olyan menőek, mint a saját készítésűek!)
10 db műanyag állatszem [Link]
Vintage műanyag állatszemek [Link]

Szóval, ennek a tutorialnak a lényege nem lesz más, mint hogy minél egyszerűbb, otthon is megtalálható alkatrészekből tudjunk király kis szemeket készíteni. A legnagyobb problémám nekem az volt ezzel a tutoriallal, hogy "metallic" festéket (a kutatást azért nem adtam fel!) egyszerűen sehol nem találtam, pedig naná, hogy az lenne az egész lényege. Így ezt kénytelen voltam körömlakkal pótolni, aminek jó, metálos fénye van, és ami így szinte a legjobban hasonlít a metál-festékre.

Amikre szükségünk lesz:
- több színű körömlakk
- fekete akrilfesték (ha nincs, akkor körömlakk itt is)
- különböző ecsetek
- üveglencsék [Link]
- akril tollak


Első lépésben fessük meg a pupillát - hogy milyen alakút szeretnénk, az csak tőlünk függ! Én csináltam 3-félét (ahogy a videóban is), de azt hiszem a "gyík-szem" lett a kedvencem :) . Ott direkt "pacsmagoltam" még pluszba fekete részeket, ugyanis miközben keresgéltem a tutorialhoz ötleteket, találtam egy olyan állatszemet, aminek a szivárványhártyája tele volt fekete foltokkal, el is döntöttem, hogy nekem kell egy ilyen üveglencse-szem is :) !
Próbáltam az ecsetet, illetve egy "hegyes végű botot" is, ami egyébként jól jön máskor alkotás közben, nálam ez utóbbi valahogy jobban szuperált, valahogy jobban tetszett vele a munka.
Kipróbáltam a fekete akril festéket, illetve a fekete körömlakkot is, el kell mondanom, hogy száradás után abszolút nem láttam semmi de semmi különbséget sem a kettő között, a lencse másik felén ugyanúgy néztek ki :) .


Ezután az ezüst, illetve a fehér akril tollat felhasználva próbáltam szivárványhártyába "mintákat" rajzolni, ezekkel be kell valljam, annyira nem vagyok megelégedve, bár ebben a formában még tetszettek, valahogy megfordítva már nem tűntek az igazinak.
Egy újításként kipróbáltam, hogy kentem egy kis foszforeszkáló körömlakkot még az alapra. Talán vastagabb rétegben kellett volna kenni, ugyanis ez sajnos egyáltalán nem látszik az üveglencséken (lehet, hogy vastagabban kellett volna felkenni?).


Majdnem utolsó lépésként pedig felkenjük az utolsó réteget, ami a szivárványírisz. Mivel valami szép, csillogós legyen, ezért választottam a körömlakkot. Ha megszáradt, akkor fejére is fordíthatjuk őket.


És taaa-daaa! Kész is a saját festésű démon-szemünk (vagy állat-szem) :) !


Ez valami oltári király lett :))) ...



Viszonylag egyszerű ez a technika, bár azt hiszem, hogy be kéne szereznem hozzá világosabb színű festéket, például jó kis pirosat vagy narancssárgát, sárgát, azzal sokkal jobban nézne ki az összhatás. Bár első probálkozásként szerintem ezek is jól sikerültek ^^... Igaz, a fenti képen lévő alsó kettőnél még gondolkodom, hogy újrafessem-e őket, felhasználva egy kis sárgát is a szembogár és az írisz közé. Még gyakorolni kell, de egy ígéretes technikát látok ebben :) ...

UPDATE: Kaptam egy tuti tippet, gyöngyházfényű akril festéket kell beszereznem :) ... Azzal szép hatást lehet elérni :) ...

Szóval, a két "elégtelent" lemostam :) . A két üveglencsét fogtam, a festett felükkel felfelé raktam, majd két vattakorongot jól bekentem körömlakklemosóval, és hagytam, hadd ázzon. El is feledkeztem róla, majd pár óra múlva eszembe jutott, na mondom, ez már tuti összeért a vattával, hogy fogom leszedni... Hát, képzeljétek, ilyen gyönyörűen egybe lejött, semmi nem maradt az üveglencsén. Egyébként, fura, a bal oldali kék színű volt, hihetetlen hogy hogy kifakult, ráadásul a vattakorong másik fele rózsaszínes lett, míg a zöldé citromsárga. Szóval, ha valaki körömlakkal fest üveglencsére, és nem elégedett vele, akkor ajánlom ezt a módszert, nekem bevált :))) ...


Így végre kipróbálhattam a rendelt akril lakkokat ^^, amiket az Instagrammos posztban mutattam [Link], de a velük elért eredmény bizony már egy másik posztban lesz, itt ugyanis direkt a körömlakkos megoldást szerettem volna bemutatni :) ... Ami egyébként szerintem nem rossz - ha van az embernek otthon piros, sárga lakkja is :) ... Szerintem ha azokkal a színekkel próbálkoztam volna, akkor elégedett lettem volna a végeredménnyel.

4 megjegyzés:

  1. A fekete-zöld tényleg nagyon jól néz ki:))

    VálaszTörlés
  2. Hú de jó!! Ki kell próbálnom :D Ezeket meg lehet sütni? Mármint ha ezeket a szemeket süthető gyurmás dologba akarom tenni akkor bírja a sütést?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fogalmam nincs ^^" ... Én nem mertem sütőbe tenni :-/ , levegőre szátadó gyurmám van.

      Törlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...