2011. május 16., hétfő

Egy kis helyzetjelentés...


Nem akarok senkit se ezzel terhelni, de sajnos muszáj kiírnom magamból... Bocsássatok meg ezért!

Van úgy, hogy nem sikerül egy vizsga. És most nem sikerült. Ráadásul gyakorlat, de kellett egy ZH-t írni belőle, és úgy néz ki, hogy nem sikerült. És ezt utálom. Szörnyű érzés.
Nem mondom azt, hogy nem tanulhattam volna rá többet, mert mindig úgy vagyok sajnos, hogy na jó, azért többet is tanulhattam volna, de ezzel már általános óta így vagyok. De azért úgy érzem, hogy egy 2est simán elértem volna. De ha nem, akkor nem.
És a legeslegszörnyűbb még mindig az az egészben, hogy úgy érzem nem rajtam múlt, hogy nem sikerült. Hogy lehet az, hogy aki egy sort írt az kapott 3-ast, 4-est, aki meg ösztöndíjat kap, és a mi szakunkon elég magas átlagtól adnak csak ösztöndíjat (mert sok nálunk a fizetős és mindenki teper, hogy átvegyék államira), tehát, olyanok kaptak karót akik ösztöndíjat kapnak. Nem értem. Nem tudom felfogni. De az ilyen utálom.
Azt is utálom, hogy belépsz az ajtón és a tanár már tudja, hogy hányast kapsz. Középiskolában is volt ilyen, de itt, a felsőoktatásban valahogy egyre jobban érzem. És nincs más kiút, csak teperned kell, meg próbálsz fennmaradni, nem is úgy mint sokan, hogy "Épp hogy kettes meglegyen". Bár lassan én is kezdek erre hajtani. Főleg ilyen anatómia, jog és hasonló "mumus" tárgyakkal.
Teperni, teperni, teperni kell.
És dédelgess így álmokat, hogy ilyen könnyen szétpukkasztják...
Tényleg sajnálom ezt a posztot, de muszáj volt kiírnom... Mert nem csak elszomorít, hanem rettenetesen fel is bosszant...

5 megjegyzés:

  1. Egyre több ember kerül ebbe a "csak a 2es meglegyen" állapotba, sőt, nálunk az ELTE-n rengetegen egyszerűen feladják, és nem csinálják tovább.
    Most olyat fogok mondani, amit már biztosan hallottál, de ha meglesz a diplomád, senki nem fogja kérdezni, hanyasod volt anatómiából =) Legyél odaadó, és jó szakember. Ennyi. Nem te leszel az, aki mekibe lobbizik semmirenemjó diplomával.
    Kitartást nekünk a vizsgaidőszakhoz! =D

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a bíztatást, nagyon kedves tőled :) ! Sok sikert neked is hozzá :) !

    VálaszTörlés
  3. Mondják, hogy az egyetem az életre tanít. Van benne valami, mert amit a vizsgára tanul az ember, azt hamar elfelejti, de amit arról "tanul" (persze saját kárán), hogy hogyan kezelje az ilyen kudarcokat, igazságtalanságokat, az örökre megmarad. Engem először úgy vágtak ki karóval egy vizsgáról, hogy "ma még nem buktattam meg senkit". Hát engem gyorsan megbuktatott. Ez van, ilyen az élet. Ők is csak emberek, és ezt meg kell tanulni valahogy kezelni, valahogy túllépni rajta. Szorítok Neked!

    VálaszTörlés
  4. Nálunk a PTE-n sem igazságosak a tanárok, minden attól függ, hogy a tanárnak éppen milyen kedve van, jókor mentél-e be vizsgázni, a zéhán éppen hol ültél, és szimpatikus-e a neved. Én csak azt nem értem, miért lesz tanár valakiből, aki nemes egyszerűséggel lusta korrekten értékelni, de természetesen úgy tesz, mintha ez nem így lenne. Annyi ilyen fordult elő velem is, és rettenetesen igazságtalan, hogy rengetegen puskázással és talpnyalással érik el azt, amit te többórás, többnapos tanulással. Szeretnék én is jó jegyet mindenből, de nekem is vannak mumustárgyaim. Próbálok úgy hozzájuk állni, hogy olyan jegyre hajtok, amit a tudásom alapján megérdemeltnek tartok, ha az kettes, akkor sajnos csak kettes. Tarts ki, tudd, hogy Te megtettél mindent, Te tényleg ezt akarod tanulni, és próbálj meg hinni abban, hogy meg fognak térülni az erőfeszítések. És ne add fel :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon, nagyon szépen köszönöm a bíztatásokat :$ !! Nagyon aranyos tőletek!!! Köszönöm :) !

    VálaszTörlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...