2012. augusztus 28., kedd

Filmajánló - Miss Potter


Vannak olyan részek, amiknek benne kell lenniük egy filmnek, hogy "tökéletesnek" találjam. Kell hogy "inspiráljon", valami "vicces" legyen benne meg "viktoriánus", valami "szeretnivaló", valami ami "megsirat", valami ami "tanít" valamit. És valami, ami arra kényszerít hogy megnézzem újra és újra és újra...
És most, azt hiszem megtaláltam az egyik legtökéletesebb filmet magamnak!

There are some parts, what a film has to include for me to calling it "perfect". There have to be something what is "inspiring", something "funny", something "victorian", something "lovely", something what "makes me cry", something what "teach" something for me. And something what makes me want to see it again and again and again... 
Now, I think I find one of the most perfect films for me! 


Tehát, ki is az a Miss Potter? Egy festő, egy illusztrátor, egy író, egy csodálatos nő... akinek egy csodálatos elméje van ami, tele vicces történetekkel és aranyos karakterekkel. Mese egy olyan nőről, aki nem akart férjet szeretni és "kultúrálisan elfogadott" életet élni - ő csak az álmait szerette volna követni és megvalósítani azokat. Nagggyooon isnpiráló!
Nagyon tetszett ez a film, megmutatja hogy hogy is látja a világot - tele szemtelen és bohókás állatokkal, akiket "barátainak" nevez.
Ez a film megnevetettet, megsiratatott, izgultam miatta, és egy érzést is adott - festeni akarok, írni akarok én is... És eldöntöttem, ha majd vénasszony leszek, lesz nekem is egy "festő" szobám. Ismerek egy idős hölgyet, aki nyugdíjasként kezdett el festeni, így szerette volna kitölteni a szabadidejét. Csodálatos hobbi :) !

So, who is this Miss Potter? A painter, an illustrator, a writer, a wonderful woman... who has a wonderful mind, with full of funny stories and lovely characters. Tale about a woman, who didn't want to get a husband and a "culturallly accaeptable" life - she just wanted to follow her dreams, and make them come true. Sooo inspiring! 
I really love this film, it shows how Miss Potter sees her world - full of cheeky and silly animals, called them as her "friends". 
This film made me laugh and cry, thrilled me, and gave me a feeling - I want to paint, too, I want to write, too... And I decided, when I gonna be an oldie, I gonna have a "painter" room, too. I know an old lady, who started to paint when she became a pensioner, and she wanted to pass her free time. Very lovely hobby :) ! 

A kedvenc részem a szobája volt - tele festékekkel, festményekkel, ecsetekkel, stb... 
Olyan csodálatos, egy valódi művész szobája *,* 
My favourite part was her room - full of paints, painting, brushes, etc... 
Sooo wonderful, a room of a real artist *,* ... 

2 megjegyzés:

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...