2011. június 4., szombat

Praktika - Csipke hajgumi


Olyan régen írtam már tutorialt, hogy már idejét sem tudom. DE! ami késik, az nem múlik :) Most van egy icipici időm, kb. 2 perc :D , és most írok egyet.

Még a múltkor készítettem egy csipkéből és gumiből egy hajgumit. A legjobb benne az, hogy kézzel is könnyen meg lehet varrni.

Kell hozzá:
- gumi
- csipke
- gumis cérna

A fontos, hogy a csipke dupla akkora legyen, mint a gumink - ha a gumit megnyújtjuk teljesen, akkor akkora legyen, mint a csipke. Ez azért fontos, mert nem biztos hogy olyan gumink van, ami a duplájára nyúlik.


Következő lépében a csipkénk függőleges (rövidebb) részét negyedeljük el szemmel, majd a két alsó részét hajtsuk be középre, tehát végülis fele lesz. A hosszával nincs semmi dolgunk! A gumi két végét varrjuk rá a csipke két végére, majd a csipkét kezdjük (a hosszanti részét) összevarrni, hogy körülölelje a gumit. Ha a gumit elrejtette a csipke, akkor a két végét kell már csak összevarrnunk.

Én szeretem az ilyen varrásokat gumis cérnával megoldani, ugyanis olyankor nem kell attól tartani, hogy a cérna megfeszül, vagy elszakad. Így, ha az anyag nyúlik, nyúlik vele a cérna is :) 

Remélem hasznos volt ez a kis nagyon rövid, nagyon egyszerű tutorial :) ! 

2 megjegyzés:

  1. dejó ^^ ilyennel én is szívesebben kötném fel a hajam ^^

    VálaszTörlés
  2. Örülök, ha tetszik, sokáig gondolkodtam rajta, hogy kitegyem-e ezt, hogy érdekelne-e egyáltalán titeket :) ...

    VálaszTörlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...