A receptet természetesen nem hasra ütéssel csináltam, hanem erről az oldalról vettem. Aki lusta elmenni az oldalra, annak itt van a recept:
- 30 dkg durvább só
- 20 dkg liszt
- kb. 1,2 dl víz
- kb. fél evőkanál olaj
Miután jól összegyúrtuk a tésztát (nálam ez kb. 15-20 pernyi aktív gyúrást jelentett, amikor azt mondtam, hogy oké, elfogadható az állapota), és kiformázzuk a kis formáinkat.
Ezután kisütjük őket.
Tudjátok, hogy hogy kell ilyen gyurmát kisütni? Nem? Én sem :D ... azért leírom, hogy én hogyan csináltam.
A kiformált gyurmát kis olajjal kikent tepsibe tettem, és kis lángú sütőbe tettem a tepsit. Amikor picikét megbarnult már mindenhol a gyurma, akkor kiveszem a tepsiből. Pontos időt nem tudok mondani, hiszen nem mindegyik forma ugyanolyan vastag, és ez ugyebár a vastagságuktól függ.
Ha valaki tudja, hogy hogyan kell "szakszerűen" kisütni, azt kérem írja le :) !!! Köszönöm!!!
muti képet :D
VálaszTörlésMajd lesznek, csak előbb van még egy kis tervem velük ;) ...
VálaszTörlés