2011. április 6., szerda

Háztáji dizájn és sok-sok mese, nosztalgia

Ha már egy hétre hazavetett a sors, előttem pár képet a "régi" szobámról :) . A többségüket magam készítettem, de inkább majd mesélek a képek között!

Ez az első kép már rögtön egy kakukktojás, hiszen nem a szobámban van :) , hanem a lépcsőfordulónkban. Nagyon szeretem ezt a képet, egy másolat, amit egy művész ismerősünk készített egy japán metszet alapján. Egyébként ez egy ilyen "kellemest a hasznossal" dolog, ugyanis ez a kép egy hatalmas lyukat takar, amiben pedig a villanyóránk lakik :) . Csak sajnos a lyukhoz nem tartozott semmilyen fedő vagy hasonló, amikor megvették anyáék ezt a házat, így egy képre esett a választás :) .

Na, ez is némiképp kakukktojás még, ugyanis ez sem a szobámban, hanem kívülről a szobám ajtaján. Apukám szidott mindig, hogy mindenféle veszély van az én "Egérlyukamban", így kikerült egy BioHazard Caution 'tábla', és egy unokatesómtól, névnapomra kapott képecske (azt hiszem 4 vagy 5 éves volt, amikor csinálta ezt az autós képet, és állítólag én ülök az autóban, bár szerintem az egy fickó, de nem veszekszem az alkotóval :) ! ).

Na, ez már az ajtóm belső fele, ami tele van képecskékkel...

... annyival, hogy két képre fért csak ki :)

Ez pedig az ajtóm teteje - a Sorrow-tól kapott kis Karácsonyi sünivel, az EGÉRLYUK felirattal...

... a másik oldalán egy idézettel és egy KIJÁRAT táblácskával, amihez természetesen az "Exit-es pálcikaember" átegéresített bábuja is hozzátartozik :)))

Ez pedig az ajtófélfa belső része, egy kis Blithe-al, és két idézettel.

A Szegedre való költözködés után nem sok szekrény maradt a szobámban, de most bemutatnám az egyiket - idézetekkel, képekkel tarkított, és sajnos elfelejtettem lefényképezni az innen csak oldalról látható (egyébként az ágyamra néző) órát, amin egy apáca van, akinek a mellkasára Che Guevara van tetoválva, és épp széthúzza a ruháját, láthatóvá téve a tetoválását :).

A szekrényke alatt egy másik kis fiókos szekrényke található, amin mindenféle "kacat" van - pl. a parafa üzenőtáblám, amin szintén rengeteg idézet és a kép is található. A "Csaj" nagyjából középen rajta én volnék, egyik volt osztálytársnőm egyszer lerajzolt, amikor unatkozott :) ...

Egy másik kedvenc részemhez értünk. Ez található meg az ágyam felett (és most a fejem fölött). "Az angyal árnyéka" című kép/műalkotás látható, amit az a művész ismerősünk készített, aki a gésát is. Imádom ezt a képet.
Felette a két Velencében vásárolt maszk, köztük pedig a cilinderem, rajta az orvosi maszk, és a lolita headwear-em.

Közvetlen a kép alatt található meg a régebbi gyűjteményeim, illetve pár ajándékba kapott kis darab, amik egy polcon ülnek. Amit alatta láttok, az egy ágyneműtartó, amit kb. soha sem használok. Azon van egy ékszertartó, pár gyertya, egy potpuri, néhány dísz...

... és Ő :) . Őt szintén jómagam készítettem, még nagyon rég. A képet egy kölcsön kapott sablonnal festettem, lótusz/tavirózsák láthatóak rajta, az alapja egyébként egy teljesen egyszerű papír. A keretet is jómagam csináltam, ugyanis ajándékba kaptam régebben, ilyen összeszerelhető keretet.

Na, és itt jön elő az én hosszú távra nyúló "tűzzománc-karrierem". A volt általános iskolámban ugyanis lehetett tűzzománcozni, amit imádtam :) !!!
Amit ezen az első 3 képen láttok, azokat alsó tagozatban készítettem. Ezeket a kereteket anyukám vette nekik, és mi is festettük le, illetve kereteztük be őket. Egyébként egy süni, egy anyáknapjára készített virág, és egy lovacska van rajtuk :) .

Ez a két kép az előző három mellett lóg a falón egyébként, de ezeknek az a "különlegessége", hogy már felsősként csináltam őket, és más-más kiállításokra készültek. A fenti, egy fekete ló, ami mögött tűz ég, ez amolyan "pokol lova" kép akar lenni, csak sajnos a vaku belelógott :S ... Tehát, ezt a képet egy, akkor már "művészeti iskolává" vált (igazából csak a tevékenységünket hívták így), bemutató kiállításra készítettem. Ott lógott egy csomó másik képpel együtt :) !
A másik kép egy Berki Viola kép alapján készült, ha jól emlékszem a címe "Hellász" volt. Berki Viola ugyanis Kiskunhalasi születésű, és azt hiszem a születésének évfordulójakor rendeztek egy kiállítást, amikor egy másik képem is ki volt függesztve, csak az krétarajz volt :) .

Ő itt a kis szerelmem. Sajnos a szobám legsötétebb sarkában áll, így ezért is vakuzott a gép :S
Rengeteg papír-, műanyag-, szárított virág található meg benne, illetve egy pávatoll is, de attól még szerintem nagyon hangulatos, nagyon szeretem :) ...

És itt vagyunk az utolsó állomásunkon. Nagyon sokáig gondolkoztam, hogy vajon lefényképezzem-e Őt. Ő ugyanis a 10-es éveim értelme. Egy egyszerű kis cipősdoboz, akit kicicomáztam :) . Még arany tollal rá is írtam, hogy "Életem a Művészetek", aminek túl sok értelme talán nincs is. Számomra mégis volt...

... ugyanis ez a kis dobozka telis-tele van füzetekkel, amikben a régi verseim, novelláim, rajzaim, festményeim találhatóak meg. Régebben rengeteget írtam, és kicsit sajnálom, hogy mára már szinte semmit le nem írok a papírra, de legalább varrogatok. Egy kicsit más talán, mint az írás, de legalább kibontakozhatok.
Attól még ez a kis dobozka számomra nagyon is sokat jelent, hiszen a "legrosszabb" korszakaimat (értsd: pubertáskor) látta. Ide sírtam el szinte az összes "félig gyermeki, félig felnőtt" könnyem, ide nevettem, s volt, hogy itt gyűlöltem és talán imádtam mindent és mindenkit.

Nos, ennyit gondoltam megosztani veletek. Picit lehet hogy érzelgőssé sikerült a vége, ezért elnézést kérek mindenkitől!
Köszönöm, hogy részt vettetek a virtuális kis túrámon :) !

És egy kicsit most interaktívoskodom - Kinek mi(k) a kedvenc része(i)/részlete(i) a szobájának/lakásának/kertjének/otthonának? Köszönöm előre is a kommenteket :) !

5 megjegyzés:

  1. A pokol lova nagyon szép, lehet kérni, hogy majd nappal is készíts róla vaku nélküli fotót? :)
    Az angyal árnyéka a másik ami nagyon tetszik.
    Hogy mi a kedvenc részem a lakásban azt nem tudom, még sose gondolkodtam rajta... De nincs is így kidekorálva semmi, mint nálad, talán mert csak fél éve lakunk itt.

    VálaszTörlés
  2. Hát, igen, itt én 10 évig laktam :D ...
    Egyébként, nappal csináltam a képeket, csak nagyon sötét a szobám :S ... De majd megpróbálok róla szebb képet is csinálni :S

    VálaszTörlés
  3. azok a velencei maszkok *.* áh,imádnivalóóók ^^
    nekem a kedvenc részem természetesen a szoba rám eső rásze xDD mivel öcsémékkel vagyok egy szobában.de a polcomra vagyok a legbüszkébb,majd készítek róla fotót :)
    meg a kis szekrényemre,ahol a kreatív dolgaimat tartom,amikből kezd egyre több lenni :)

    VálaszTörlés
  4. Már a régi szobádat is imádtam, de ezt is:) Nagyon Blithe-os:)És köszönöm hogy kitetted a sünit:):)
    Nekem az asztalom a kedvencem a lakásból, meg a mellette álló kis üveges szekrényem, ezekben van az összes kincsem. Pl. az Amerikából kapott temetős hógömböm (hó helyett denevérek esnek benne) meg minden ami nekiem fontos, tarotkártyák, írások etc. Jó zsúfolt is ez a rész. Amúgy egy bazinagy asztalom van de szinte észre se veszem olyan tele van. Ja és itt lakik Marie is, a koponya:)

    VálaszTörlés
  5. Sorrow, lehet hogy félreértés történt, de ez a "régi" szobám, az újról majd később fogok képeket csinálni, ha már igazán hozzám illő lesz, de még kell bele pár apróság :)))
    Egyébként hol találtál koponyát? Olyan régóta keresek normálisat, de mindig csak csilli-villis, flitteresek kerülnek az utamba :S ... Mindig azt mondom magamnak, hogy "Majd Hálóvínkor", de persze olyankor soha nem kerülök boltközelbe :S ...

    VálaszTörlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...