2012. május 9., szerda

9. újítás - "Csak ma nem..."

Ezt a mai újítás nem is terveztem, de az egyik tanárom elég nagyon "újított". A mai órát ugyanis úgy kezdte, hogy majd egy kis "meglepetésre" számíthatunk az óra felétől. Persze viccelődtünk jobbra-balra, hogy milyen újítást találhatott ki nekünk.

Legnagyobb megdöbbenésünkre egy srác jött be, aki szintén ezen a karon van, de mást tanul mint mi, idősebb is, stb, de párszor már láttuk az épületben. Ez a srác elkezdett nekünk mesélni. El sem mertük hinni, amikor azt mondta hogy Ő játékgépfüggő, és több mint 2 éve nem játszik. Nagyon megdöbbentő volt amiket mesélt, hogy hogyan játszotta el a bizalmat, hogyan csinált jóformán mindenből pénzt. Realitássá tette a függőséget, hiszen szerintem, ha "függőség", akkor mindenkinek a drog és az alkohol jut az eszébe, a játékokat itthon kevésbé soroljuk ide.

Sokat mesélt nekünk a "tiszta" mindennapjairól. Azt mondta ha felkel, az a legelső, hogy hangosan vagy magában azt mondja "Csak ma nem fogok játszani" - ez az egyetlen mondat, a napról-napra kitűzött cél vezeti el ugyanis a függőket (legyenek bármilyenek) a gyógyulás/"tünetmentesség" mezejére. Ez az egy mondat ad nekik erőt, tartja őket "tisztán". Mert bizony nagy a kísértés, bármennyire is gondoljuk először félvállról a dolgot.


Megdöbbentett maga a történet, és az hogy ezt a srácot kívülállók amolyan "mindenkivel beszélgetek, mindenkinek segítek, próbálok jófej lenni mindenkivel" srácnak látja (legalábbis én így vélem). Soha nem mertem volna gondolni, hogy neki ilyesmi problémája lehet.

Érdekes volt az is, hogy mondta hogy az ő csoportjukban nem tudnak mit kezdeni a "gamer"-függőkkel (akik PC-n játszanak), sem pedig azokkal, akik mondjuk facebook-függők. Az ő csoportjukban csak annak tudnak segíteni, akik "szerencsejáték-függők", tehát a játékuknak mindig van valami fizikai tétje.

Annyira megdöbbentett ez az eset, hogy nagyon nem is tudom leírni nektek, még magamban sem tettem mindent a helyére, azért is kicsit ilyen össze-vissza ez a bejegyzés ^^" ... Ezért elnézést kérek. És hogy miért újítás ez? Még sosem hallottam függőt (TV-n, rádión, neten kívül) arról beszélni, hogy milyen is függőnek lenni, milyen is ez, mik a buktatói. Ráadásul nem is egyszerű szerintem bevallani másoknak ilyesmit...

4 megjegyzés:

  1. Nagyon bátor a srác. Innen is szurkolok, hogy továbbra is menjen neki a "tisztaság". ne legyen olyan traumája, ami miatt visszaeshet.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is nagyon bátor, tényleg nem lehet könnyű erről ilyen nyíltan, ennyi ember előtt beszélnie!

    VálaszTörlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...