2010. július 2., péntek

Házfelújítás - Netmentes napok – 2. nap, Kedd

7-es kelést terveztünk, mondván a vízszerelő fél8kor jön. Nos, ebből egy 5 órakor felkelés, „anyád, de fáradt vagyok!” felkiáltás volt csupán - és aludtunk tovább, bár később tesóm felkelt, 7-kor, én persze szokásomhoz híven nem. A szerelő persze nem fél8kor, hanem fél9kor jött, addigra én még mindig aludtam, tesóm meg már dolgozott (nem, nem a ház körül, Ő webprogramozó, valami honlapot csinált) . Gyors reggeli után megágyaztunk, bepakoltunk egy már tegnap rendbe hozott szobába, amit hamarosan „raktár-szobának” neveztünk el, majd még a maradék szobafalak rendbehozása felé pislogtunk – délre be is fejeztük, a folyosónkat is. A szobafalak előkészítése glettelésre egy viszonylag gyors munkafolyamat. Ezután hatalmas nagy, óriási kamra-konyha takarítást csináltam, hogy most már minden tuti jól menjen a konyhánkban, lehessen ott sütni-főzni, amit csak akarunk.
Gyors pizza-rendelés, ebéd, majd nekiálltunk az ajtókat lecsiszolni. Mit ne mondjak, rettenetesen nehéz meló. Aki megteheti, cseréltesse ki az ajtajait, de ne csiszolja le :D (vagy szerezzen be valami mestert, aki megcsinálja helyette) !!! Hatalmas nagy rossz az egész. Elfáradtunk, mint a kutyák, de persze utána még porszívózni is kellett, azokat a finom kis porokat. Nagyanyám özönvíz előtti porszívójával, Etussal (mert a márkajelzése szerint Ő ETA 400), nem játék az élet. Nehéz is, no, meg persze a fene se tudja, hogy hol van benne a porzsák, pedig arra is rá kéne jönnünk. Azt meg végképp nem tudjuk, hogy hogy áll benne a porzsák, kellene-e már cserélni.
Vizitvendégünk is volt ráadásul, nagynéném személyében, aki úgy döntött, hogyha már bent van a városban, akkor miért is ne látogatná meg az Ő kis rokonait? Leültünk a nappalinkba, ettünk egy kis házi sütésű sajtostallért (nem, nem én csináltam, vettük :D ), majd miután nagynéném elköszönt, mi megvacsoráztunk finom kis zacskós-milánói-szószos-tésztát. Komolyan mondom, átok, hogy nincs hűtőnk, de azért meg lehet oldani bizonyos szinten. Pl, vaj, kenyér, és zöldségek eltarthatóak hűtő nélkül is a kamrában, illetve a modern kornak köszönhetően rengeteg zacskós, konzerves dolgot lehet kapni manapság – nem csak zacskós levest, vagy krémlevest, hanem mint fentebb említettem akár milánói szószos-, vagy sajtos tésztát (fő az egészség ezeknél a kajáknál persze :D … ), vagy konzerv csilis-babot. Sonkát, felvágottat nem nagyon érdemes, csak nagyon keveset, amit 1-2 nap alatt megesz az ember. Ha 2 napnál tovább van hűtő nélkül, akkor undorító módon megnyálkásodik.
Két ajtót csiszoltunk le a mai napon, remélem holnap már jobban fogunk haladni, legalábbis nagyon szeretnénk. Ráadásul holnap is lesz vizitvendégünk, sőt, a héten már minden nap :) … De már alig várom a pénteket, hogy hazamehessünk, és rendes ágyban aludhassunk, nem pedig felfújható ágyakban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...