2011. február 24., csütörtök

Praktika - "Hímzett"/Varrott, mégis papír könyvjelző

Az előzőhöz hasonlóan, ismét egy régi kreatívkodásomat mutatnám be; méghozzá ezt a kis könyvjelzőt. Ezt egy kézműves táborban csináltam, szintén kb. 8-9 éve :) ...

Nagyon mutatós, szerintem, mégis nagyon egyszerű elkészíteni! Csupán kétféle, tetszőleges színű kartonlap, egy cikk-cakk és egy "normális" olló, no meg persze a fekete-vörös melírcsíkos cérna kell hozzá. A mintázat érdekessége, hogy már előre ki van pontozva, és nekünk csak a pontokat kell "összekötnünk" a cérnával, mint a pontösszekötögetős játékban :) .

Egy ilyen elkészítése nem sok idő, viszont az agyat is tornásztatja, hiszen oda kell figyelni, bár nem csak ezzel az egy mintával lehet dolgozni, hanem bármilyennel, ami nekünk tetszik!
Ha esetleg kisgyerekekkel szeretnénk ilyet készíteni (mert tényleg nem nehéz), akkor akár virágot, autót, vagy bármi más hasonlót is készíthetünk nekik. Én annyira fellelkesültem, hogy tervezem, hogy hamarosan csinálok még pár ilyet, amint lesz valami szép kis kartonom :) !
Ráadásul, ha az elkészítés közben netán hibáznánk, akkor sincs semmi gond, ha a könyvjelzőnk hátuljára rejtjük el ezt a hibát (pl. csomó a cérnán, stb.), mert ugyebár két kartont ragasztunk össze, bár persze a túl nagy hiba itt is meglátszik.

Ez pedig az utolsó, a "bónusz-kép", a könyvjelző bevetésen :) ! Egyik kedvenc mangakötetemet használtam fel, mint 'modell', ez pedig nem más, mint a Bukottak Holdja, aki megteheti, szerintem olvasson bele, nekem tetszett :) ! Pár egyszerűbb kis one-shot található meg benne, s mint azt sejteni lehet, a legtöbb témája kissé drámai/"dárkos", és aki szereti a yaoi-t, annak különösképpen ajánlom, van benne pár érdekes jelenet. A fejezetek/történetek között pedig 1-1 szép kép látható, itt most a jobb oldalira célzok, ez ugyanis a kedvenc képem :) . Ne kérdezzétek miért - talán mert picit loli, picit "beteg" (pórázon a mellkascsont, babaként a koponya), picit alter, picit talán véresnek is mondható, mégis valahogy engem megfogott :) ...

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a könyvjelző! Lehet, hogy én is megpróbálok majd valami hasonlót.
    Olyan furcsa, hogy ennek a bejegyzésnek nincs címe!

    VálaszTörlés
  2. Jééé... Tényleg nincs O_O ... Ha nem is mondod, nekem fel se tűnik :D ! Úgy emlékszem, hogy nem cím nélkül postoltam :-/ ... Na, mindegy, gyors adok neki, köszi szépen :$ !!!

    VálaszTörlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...