2011. október 25., kedd

Praktika - Házavató apróság-ajándék

A kész dobozka egy szép fehér szalaggal

Ha az ember házavatóra megy (akkor is ha az inkább albérlet-avató), akkor illik oda valami apróságot vinni. Állítólag az elfogadott ajándék ilyenkor só és kenyér - hiszen annak mindig kell lennie a háznál, ez szerencsét ad, azt jelenti hogy mindig lesz a háznál, illetve ha ezt ajándékozunk, akkor az azt jelenti, hogy szeretnénk megóvni az ajándékozottat a szerencsétlenségektől és a betegségektől. "Elterjedt népszokás az új házba vitt kenyér és só, amely a háziak jólétét biztosítja vagy azt szimbolizálja."  -> hát lehet ennél szebb ajándékot adni :) ?

Így, amikor tesókámat lakásavató/albérletavatóra hívtak, gondolkodóba esett, hogy vajon hogy is lehetne jól megoldani ezt a "kérdést". Ő egyébként nagyon ügyes doboz-készítésben, így készített is egy piros dobozt erős kartonpapírból...

itt épp száradnak az oldalai a dobozkánknak :)
Egy ilyen aranyos kis dobozkát (aminek a méretei egy standard névjegykártyával egyeznek meg, a teteje egy milliméterrel kb. nagyobb) pedig érdemes megtölteni - igaz, kenyér helyett pogácsa került bele, de a só nem maradhatott ki :) ! Celofánba kerültek, és ők is kaptak 1-1 aranyos kis szalagot!

A "megpakolt" dobozka

A maradék szalagot pedig én kaptam meg, játszani :))) ... 

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól esett az ajándék. Mikor megláttam, azonnal mosoly került az arcomra. :-)

    Köszönöm az ajándékot.

    VálaszTörlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...