2012. február 10., péntek

(Még mindig) Film :) ...

Biztos sokan hallottátok már Wass Albert nevét, főleg mivel mostanában elég népszerű egy bizonyos szubkultúrában. Nálunk az egyetemen is fel szokott jönni, különböző szituációk miatt, de be kell valljam, annyira óriási érdeklődésem nincs felé. Nem ezért vagy azért, egyszerűen nincs. Ám most rátaláltam egy Wass Albertről szóló filmre - itt nagyon sok mindenről szó esik; az életéről, nevéről, hogy hogyan élte meg Erdély Romániához való csatolását, illetve hogyan jutott ki Amerikában, és ott mi minden történt vele. Nagyon érdekes életút, szívhez szóló történetek, versek, melyek arra hivatottak hogy eloszlassanak mindenféle kételyt az íróról. A film bemutatja azokat a helyeket is, ahol Wass megfordult, illetve az okokat is hogy hogy került oda. Érdekes szerintem :)

Akit érdekel Wass Albert, vagy szeretné jobban megérteni/érezni az erdélyi magyarok érzéseit, annak mindenféleképp ajánlom :) ! Ami számomra érdekesség volt, az az hogy azt hiszem Rékasi Károly (ő a dokumentumfilm "főszereplője") hatalmasat nőtt a szememben, lehet hogy a tehetségét nem a Barátok Közt-re kellene pazarolnia... (egyáltalán benne van még? vagy már kiírták?)

2 megjegyzés:

  1. NAGYON köszönöm,hogy feltetted!!!!!Nem láttam még.Igen,igazad van!nem a Barátok közt-re kellene pazarolnia, de gondolom,hogy ez összetettebb kérdés....sajnos.:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak találtad :) !
      Igen, minden bizonnyal több dolog áll emögött :) ...

      Törlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...