2010. november 23., kedd

Buli szervezés 1 - Tippek

Mindennek az alapja a gondos tervezés. Nem tudom, hogy ez valakinek-e a mondása, ha igen, akkor teljes mértékben igazat adok neki :) - nem lehet bulit szervezni úgy, hogy leülök és hopp, már kész is.

Amit én ajánlok: vegyünk elő egy A4-es lapot, és írjunk rá mindenféle ötletet; ételek, italok, játékok, esetleges teendők.

Ételek:
Hogy milyen étellel készülünk, az természetesen a buli időpontjától függ; ha nem is rittyentünk nagyvacsorát, azért egy kis perec vagy ropi soha nem árt.
A rágcsa ( sajnálom én ezt nem tudom másképp mondani, esetleg "snack" ) nagyon fontos minden bulin!

Italok:
A mai bulik alapját szerintem javarészt az alkoholos italok töltik ki. Célszerű a vendégeknek jelezni, hogy pl. hozzanak magukkal olyan italt, amit inni szeretnének, így nem csak a mi számlánkat terhelik ( ez az egyetemistáknál sajnos fontos kérdés ) az alkoholok ára; és legalább biztosak lehetünk benne, hogy lesz a kedvenc itókánkból. Ne felejtsük ki azokat se, akik pl. annyira nem szeretik az alkoholt; legalább 1-2 féle nem alkoholos üdítőt is szerezzünk be. Ha másra nem is, legalább a vodkába/borba jó a narancs/citrom/kóla :)
A legfontosabb tehát a változatosság!

Játékok:
Ha már ki is nőttünk a "kisgyermek" korból, fontos, hogy legyen valami a tarsolyunkba, amivel vendégeinket elszórakoztathatjuk ( kivéve, ha élménybeszámolós-partyt szervezünk, de oda akkor legalább szerezzünk be egy DVD-lejátszót vagy laptopot, amin a képeket nézegethetjük ) ; kártyajáték vagy valami társas mindig jó megoldás.
Merjünk kreatívak lenni, és minél több mókás dologgal készülni!

Egyéb Teendők:
Szerintem senki nem szeret egy szeméttel teli házba menni, így a buli előtt, ha nem is rittyentünk tavaszi nagytakarítást, legalább porszívózzunk fel, és legalább abban a szobában, ahol a bulink lesz. Fontos ilyenkor természetes a fürdő tisztasága is ( bár ideális esetben, az szinte mindig tiszta ) , hiszen vendégeink huzamosabb ideig maradnak, így valószínűleg ( ha másért nem is, legalább egy pisi erejéig ) meg fogják látogatni a mellékhelyiségünket.
A lapunkra célszerű felírni azt is, hogy még mi mindent kell csinálni a buli előtt ( pl. mosogatás, a szárító elrakása, stb. ) , vagy hogy pl. mit szeretnénk majd a "tálalóasztalkánkra" kitenni ( szendvics, rágcsa, italok, poharak, stb. ) .
Kreativitás, tisztaság, kreativitás!

Egy bulit ne akarjunk aznap kezdeni szervezni; célszerű már előtte este leülni, s picit gondolkodni, hiszen ( tapasztalataim szerint legalábbis ) este születnek meg a legjobb ötletek :) !

Kellemes szórakozást mindenkinek :) !!!

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen az infot, nagyon jól jött! 10 napom van megszervezni egy bulit. Szerencsére csak 7-en leszünk !
    Köszönöm a tippeket :)))))))))))

    VálaszTörlés
  2. Sok sikert hozzá :) és persze nagyon jó bulit!!!
    Ha ez megnyugtat, 26-ra én is szervezek egy csajbulit, igaz mi "csak" 6-an leszünk :D

    VálaszTörlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...