2011. július 4., hétfő

31napos csokor - 4. nap - 5 kép, ami inspirál/erőt ad

1 - Delaroche - The young Martyr
Ezt a képet Párizsban láttam, előtte nem emlékszem, hogy találkoztam volna vele, valahogy kimaradt. De talán nem is baj, hiszen ahogy sétáltam a múzeumban, egyszer csak "elém toppant" ez a kép, és teljesen letaglózott. Gyönyörű. Imádom. A kontrasztjai... A hangulata... A sötét színei... Legalább fél órán át álltam csak előtte és néztem. Soha nem tapasztaltam még ehhez foghatót.


2 - Sacro - High times
Egy deviantartos kép. Sok hozzáfűznivalóm nincs - talán csak annyi, hogy az egész olyan, mintha belsőmből áradna. Azt hiszem, ez a kép tökéletesen ábrázol engem :) ... Szintén imádatom egyik tárgya.


3 - Szinyei Merse Pál - A lilaruhás nő
Ezt a képet már kiskorom óta ismerem - nagymamám nappalijában ugyanis ott lóg egy print belőle. Kicsiként is megfogott már a hangulata, a rajta szereplő nő kecsessége, eleganciája. Sokat ehhez se tudok hozzáfűzni, csak annyit, hogy imádom :) (és muszáj varrnom egy ilyen ruhát T_T )


4 - Treaaon1 - Teddy
Szintén egy deviantartertől. Nagyon szeretem a jegesmacikat. :) Én is nagyjából ilyen vagyok az én jegesmacimmal, amikor alszunk, igaz, Ő egy kicsit kisebb, és plüss :) . Imádom őket, és ezt a képet pedig azért szeretem nagyon, mert olyan kis édes, az ártatlanság árad belőle :)


5 - Egérkés képek
Nem emelnék ki konkrétan képet, hiába teszem be az egyik legaranyosabbat illusztrációként :) . A jegesmacik mellett még az egérkék is nagyon szeretem, és sok aranyos kis képet szoktak egérkékkel csinálni. Azoktól mindig jobb kedvre derülök, picit feltöltődöm tőlük :)

5 megjegyzés:

  1. Hát én megint másképp értelmeztem a feladatot... Úgy látszik ennyire másként gondolkodom. (Egyébként kicsit csaltam, mert már tegnap megírtam, és ma 10:30-ra időzítettem a posztot.)

    Az az egeres kép nagyon cuki, még nem láttam! :) És a medvés is nagyon jó.

    VálaszTörlés
  2. Ez a kép (A lilaruhás nő) nálunk is kint lóg a falon, már kicsi korom óta (szóval elég régi). Még a mamám készítette, most kérdeztem meg, hogy gobelin a neve ezeknek a képeknek/ennek a technikának. Jó nehéz lehet, de egyszer majd ki akarom próbálni... (:


    *az előző megjegyzés is ez volt, csak felfedeztem benne egy hibát, és kijavítottam

    VálaszTörlés
  3. Ejjnye-bejjnye Vegazus :) !!! Szerintem amit te írtál egyébként inkább a holnapi napra vonatkozik, de te tudod :) ! Holnap már nem ér ugyanezeket felsorolni ;) :) !!!
    Alara, semmi baj, töröltem az előző hozzászólásod "maradványát", hogy ne aggasson :) Gobleint - állítólag - nem túl könnyű csinálni, bár én ezt csak hallomásból tudom, szerintem nekem nem lenne hozzá elég türelmem :)))

    VálaszTörlés
  4. Nem ezek lesznek holnap!! :) Ma azokat soroltam fel, amik ötletet adnak, holnap azok lesznek, amik valami miatt nagyon különlegesek! Sajnos én csak így tudtam magamra vonatkoztatni a feladatot, de úgyis azt mondtad, hogy lehet szabadon értelmezni a feladatokat. ;)

    A gobelin szerintem nem olyan nehéz, csak kicsit gyakorolni kell, hogy bele jöjjön az ember.

    VálaszTörlés
  5. Persze, hogy nem baj, ha szabadon értelmezed :) ! Sőt! Az nagyon is jó szerintem :) , főleg mivel tényleg rólad és az alkotásaidról szól ez az egész, ezért az a fontos, hogy te mit látsz a feladatokban! :)

    VálaszTörlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...