2011. november 5., szombat

Vásárlás - Észnél kell lenni...


Ezt a két csodálatos plédet vettük ma (bocsánat a képért, rettenetesen remegő kezeim vannak ^^"), mert a kanapénkon lévő két pléd már kezdi feladni a szolgálatot, és jobb szeretem ha le van terítve. Így védi a kanapé eredeti huzatját. Annyira aranyos ez a minta, nem :) ?
De nem is emiatt készül ez a bejegyzés. Történt ugyanis, hogy elmentünk a Jysk-be, ugyanis tudtam, hogy kell ilyen pléd, és 799-ért láttam/hallottam. Igen ám, de a 799-es plédből már csak almazöld és piros volt, nekem pedig citrom vagy narancssárga kellett volna. Nézegettük tovább a plédeket, szerencsére ráleltünk jó pár akciósra (majdnem feléért adták őket). Persze, hogy megörültünk, tesómat picit győzködtem, majd két ilyen csodálat landolt a kosarunkban, 1290-ért darabja, ha jól emlékszem, de lehet csak 1200 volt... Hát, nem 800 forint, tudom, de ez volt a második legalacsonyabb ár, és bizony erre figyelnünk kell :-/ ... Sajnos. Landolt a kosarunkban még egy 10 darabos akasztó-csomag, 499-ért. Megyünk a pénztárhoz, fizetnénk, erre az összeg majd' 5000 forint. Tesóm már fizetne, mikor ránézek a kijelzőre, és látom hogy a pléd 1999-ért van. Szólok a hölgynek, hogy ez így most mi, nem ennyiért volt kiírva. Mondta, mutassam meg neki, hogy honnan vettem el. Megmutattam, valóban nem a 1999-es, hanem az 1200-es ár van kint. A hölgy fogta, azt mondta, hogy ezt az árat kell kifizetni (nem akartam neki mondani, hogy tudom, lakótársnőm már ezerszer "figyelmeztetett" erre, nekik ugyanis boltjuk van - MINDIG a kinnlévő árak közül a legalacsonyabbat kell kifizetnünk!). Kicsit lelkiismeret furdalásom támadt, ugyanis a hölgy mondta, hogy a különbséget majd a "kolléga" (gondolom az árazó) majd kifizeti... Én tényleg nem akartam senkit se ilyen bajba sodorni, senkinek sem hiányzik, hogy levonjanak még a fizetéséből... De azt se szeretem, ha át akarnak vágni. Mert 2000ért nem vettem volna meg a plédet... És így 5000/4500 helyett 3000-et kellett fizetnünk. És hát azért nem mindegy.
De attól még bánt a dolog egy kicsit... És örülök is, hogy vannak új plédeink, de rájuk nagyon fogok vigyázni, majd csak mosáskor lesznek fenn a kanapén :) ... vagy ha a mostaniak már teljesen elhasználódtak.

2 megjegyzés:

  1. Ne bántson a dolog, Te egyáltalán nem tehetsz róla.
    Egyébként én régen rendszeresen jártam így a Match-ban, hogy olcsóbb ár volt kiírva, de a pénztárnál többe került. Sokszor visszavittem, hogy hát nem ez volt kiírva, és általában visszaadták a különbözetet. De volt olyan is egy csomószor, hogy kint se volt a termék ára, a dolgozóktól meg hiába kérdeztem mert nem tudták, csak a pénztárnál derül ki, de ott meg már macerás, ha nem kérem annyiért, mert akkor sztornózni kell. És akkor még rám néznek ingerülten, hogy most plusz munkát adok nekik. Pedig ha rendesen kiírnák az árakat, nem lenne ilyen. Nagyon zavart hogy mindig árgus szemekkel kell néznem, hogy nem vernek-e át. És a pénztárosok sokszor személyeskedésnek vették, mintha őket vádolnám azzal hogy zsebre teszik a pénzt, pedig nyilván nem, hiszen tudom hogy a kasszába teszik, de az én szempontomból tök mindegy, a lényeg hogy többet fizettetnek velem.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, most picit megnyugtattál :)))
    Az ilyen dolgok tényleg nagyon bosszantók :S ... Ha 10-20, max 50 forintról van szó, arra már legyintek, de azért több mint 500-ra nem :S ...
    Nekem is az volt az érzésem, hogy a pénztáros nekem célozza a szavait, hogy ez az egész az én hibám :S ... Talán ezért is nagyon rossz érzés :S ...

    VálaszTörlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...