2011. szeptember 14., szerda

31napos csokor - 14. nap - Egy művészeti alkotás/esemény, amit ősszel szívesen megnézel/meghallgatsz/elolvasol

Megint nem fogok tudni azt hiszem csupán egyetlen dolgot felsorolni, de a minimálisra próbálom a szószátyárságom szorítani :) ! Két dologra szűkítettem le a kis csokromat, a két legkedvencebbre :) ...

Uri Orlev - Sziget a romok között

A könyv egyáltalán nem egy könnyű olvasmány, de nagyon hatásos. Egy 11 éves zsidó kisfiúról szól, aki a varsói zsidó gettóban él szüleivel, míg egy nap anyát szó nélkül elviszik. Nem sok időre rá, érte és apjáért is jönnek a katonák, ám a kisfiúnak - csodával határos módon - sikerül a sorból kitörnie, és elrejtőznie üldözői elől. Napokon, hónapokon keresztül él egy félig lebombázott házban, közben más hasonló sorsú emberrel is találkozik, akik hozzá hasonló módon bujkálnak. Természetesen a szerelem szele is megcsapja a kisfiút. Ami nekem nagyon tetszik, hogy olyan 12-13 éves koromban olvastam először a könyvet, és könnyen megérthető a helyzet, de nincs a "büdösnáci", "büdöszsidó", meg ezekhez hasonló szitkozódások, amik az ehhez hasonló könyvekben azért elég sűrűn megtalálható, legalábbis én eddig úgy vettem észre. Ehelyett ez a könyv a valóságot próbálja bemutatni, amit a kisfiút ott tudott, nem pedig amit a férfi később értett meg.
Nem egy tipikus őszi olvasmány talán, de én mégis szeretem, olyan kellemes, elgondolkodtató :) ...

A természet szépségeit szoktam még figyelni :) ... 

Nagyon szeretem az őszi tájakat, bár gondolom ezzel nem vagyok egyedül :) ... Végre a nyár után jön a kellemes felüdülés, nem az ha kimész a napra, akkor rögtön felforr az agyvized. Helyette, kellemes szél fújdogál, és a színek... gyönyörűek :) ... Természet anya nem semmi egy nőszemély :) !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...